Det freser i panna

Vi spiser kinesisk i dag

Lukten av ingefær, hvitløk, sesamolje, lam, kylling og andre herligheter brer seg i rommet og får magen til å romle. Kinesisk står på menyen. Det er lørdag.

I dag testet jeg Mongolian lamb for første gang, og det blir ikke den siste. Veldig godt. Med fried rice og chicken cashew, ble middagen en suksess.

Mongolian lamb

Ingredienser

  • Til marinering:
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss maisenna
  • 300 g lam ytrefilet
  • Til sausen:
  • 2 ss peanutolje
  • 1 brun løk, skjært i båter
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksbåter, finhakket
  • 3 cm raspet ingefær
  • 4 vårløk
  • 4 ss oystersaus
  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss risvinseddikk
  • 1 ts chilipaste
  • 1 ss peanuttolje til steking
Lammefileten skjæres i tynne skiver.

Skjær lammefileten i tynne skiver.
Miks soyasaus og maisenna, og bland det sammen med lammefileten. Bør stå kaldt i minst en halvtime.
Skjær opp løk og sjalottløk, fres i panna i ett minutt.
Finhakk hvitløk og rasp ingefær, og fres sammen med løken i ett minutt. Ha i vårløk på slutten.
Bland oystersaus, hoisinsaus, sukker risvinseddik, sesamolje og chilipaste til sausen.
Stek lammekjøttet og tilsett deretter grønnsakene og sausen og la det steke i et par minutter.

Chicken cashew

Ingredienser

  • Til marinering:
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss søt soyasaus
  • 1 ss maisenna
  • 2 kyllingfileter
  • Til sausen:
  • 1 paprika
  • 1 brun løk
  • 1 vårløk
  • 10 sukkererter
  • 4 ss oystersaus
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss søt soyasaus
  • 200 gr usaltede cashewnøtter
  • 2 ss peanuttolje til steking

Skjær kyllingfileten i tynne skiver.

Miks soyasaus, sesamolje og maisenna, og bland det sammen med kyllingfileten. Bør stå kaldt i minst en halvtime.
Skjær løk i båter, paprika og sukkererter i store biter og vårløk på skrå. Fres i panna i et par minutter. Stek kyllingen og tilsett grønnsakene.

Kylling og grønnsaker freses før sausen tilsettes.

Bland sesamolje, soyasaus og oystersaus og ha i kyllingen og grønnsakene.
Tilsett cashewnøttene.
La det frese i panna et par minutter

Fried rice

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 brun løk
  • 280 gr frosne erter
  • 100 gr bønnespirer
  • 200 gr bacon i terninger
  • 3 egg
  • 3 ss søt soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss peanuttolje til steking
  • Salt og pepper

Kok risen, men pass på at du ikke koker den for lenge. Bør være litt hard når den skal stekes sammen med grønnsakene.
Stek gulrøtter, løk og erter i et par minutter før du har i bacon og steker videre i et par minutter til.

Fres grønnsaker og bacon før risen tilsettes.

Visp eggene med salt og pepper, og stek som eggerøre.
Tilsett ris og bønnespirer med grønnsaker, bacon og egg og stek i ett minutt.
tilsett soyasaus og sesamolje, og stek i ytterligere ett minutt.

honey.jpg

Honey chicken

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • Friteringsrøre:
  • 1/2 kopp mel
  • 1/2 kopp maizenna
  • 1 ts bakepulver
  • Vann (røren skal være litt tykk, så vær forsiktig)
  • Smak til med salt
  • Olje til fritering
  • Sausen:
  • 1/2 kopp Ketchup
  • 2 ss sukker
  • 4 ss honning (jeg bruker kremet)
  • 3 ss vann
  • sesamfrø

Miks alle ingrediensen til sausen i en  kjele og sett den til side.

Miks de tørre ingrediensene til friteringsrøren og ha i vann til den tykner.

Varm opp oljen. Viktig at denne er ordentlig varm slik at kyllingen blir riktig fritert. Ha kyllingen i røren. Viktig at hver bit dekkes av røre. Ha én og én bit i den varme oljen og friter til gjennomstekt.

Kok opp sausen til den er tykk og skinnende.

Ha i kyllingen og rør godt sammen. Dryss over sesamfrø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s